lauantai 13. syyskuuta 2014

Turskaa banaaninlehdessä



Löysin ilokseni tänään marketista thaimaalaisia banaaninlehtiä. Suunnitelmat aiemmin Hietalahden kauppahallista ostamani turskan osalta muuttuivat. Kypsensin kalan banaaninlehden sisällä höyrystimessä ja tarjosin sen texasilaisen mango-avokado -salsan kanssa. Chilin määrää säätämällä saat ruoasta sopivat tulista.



Turska banaaninlehdessä kahdelle:

2 banaaninlehteä
200 gr turskaa
1/2 chili
1 kevätsipulin varsi
2 rkl tuoretta korianteria
2 rkl kookosjauhoa
suolaa

Mango-avokado -salsa:

1 pieni kypsä mango
1 avokado
ripaus vihreää tai punaista chiliä
1 kevätsipulin varsi
1 rkl limemehua
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
suolaa

Valmista ensin salsa. Pilko mango ja avokado pieniksi paloiksi. Hienonna chilit, korianteri ja kevätsipuli, ja sekoita ne keskenään. Lisää limen mehu ja mausta suolalla. Tarkista maku ja lisää oliiviöljy ja sekoita. Chilin määrää säätämällä saat omaa makuasi miellyttävän tulisuuden.

Leikkaa turska kahdeksi palaksi ja aseta ne banaaninlehdille, mausta suolalla ja lisää päälle pilkotut chilit, korianteri ja kevätsipuli ja kookosjauho. Kääri kala banaaninlehteen kääntämällä lehti neljältä sivulta kalan päälle ja pyöräytä lopuksi paketti ympäri jolloin reunat jäävät kalan alle ja paketti pysyy siististä kiinni. Laita banaaninlehteen suljettu kala hyöryttimeen ja höyrytä kypsäksi, mikä vie noin 10 - 15 minuuttia. Aseta turska lautaselle ja avaa banaaninlehti osittain. Tarjoa mango-avokadosalsan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti