keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Härän sisäfilepihvi konjakki-kermakastikkeella



Välillä tekee mieli lihaa. Tänään oli sellainen päivä, ja valmistin sisäfilepihvit klassisella konjakki-kermakastikkeella. Terästin kastiketta pienellä määrällä kuivattuja mustatorvisieniä ja kanttarelleja, mikä toi makuun lisää vivahteita ja syvyyttä. Oma kikkani pihvin valmistamisessa on sivellä se Wholegrain Dijon -sinapilla ja antaa sen marinoitua hetki. Sinappi mureuttaa lihaa ja antaa siihen lisäaromia. Perunoiden lisäksi tarjosin lisäkkeenä haudutettua sipulia, joka viimeistellään punaisella balsamiviinietikalla. Voimat palauttava retrohenkinen illallinen on valmis!


Pihvit:
2 naudan sisäfilepihviä
1 tl Wholegrain Dijon -sinappia
voita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia hienonnettua koristeluun

Sipulit:
2 sipulia
voita
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi ohueksi siivutettuna
hyppysellinen sokeria
1/2 rkl punaista balsamiviinietikkaa
tuoretta timjamia silputtuna

Perunat:
perunoita
suolaa
mustapippuria
voita
oliiviöljyä

Kastike:
2 dl kermaa
2 cl konjakkia
1/2 tl kuivattua mustatorvisientä
1/2 tl kuivattua kanttarellia
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia hienonnettuna

Ota liha lämpenemään huoneen lämpöön.

Pese perunat, leikkaa lohkoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Nosta reikäkauhalla vedestä astiaan, lorauta päälle oliiviöljyä ja 1/2 rkl voita ja sekoita. Laita uunipellille leivinpaperi, kaada perunat pellille ja paista 220-asteisessa uunissa kunnes ne ovat saaneet väriä ja kypsyneet. Tämä vie noin 20 - 30 minuuttia, minkä aikana valmistat sipulit ja pihvit.

Kuori sipulit ja leikkaa ne viipaleiksi. Laita kuumalle paistinpannulle nokare voita ja loraus oliiviöljyä. Lisää sipulit, valkosipuli ja hyppysellinen sokeria niiden päälle. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes sipulit alkavat pehmetä. Lisää 1/2 rkl punaista balsamiviinietikkaa ja sekoita. Mausta tuoreella silputulla timjamilla ja siirrä odottamaan.



Sivele pihvien kummallekin puolelle Wholegrain Dijon -sinappia. Laita paistinpannulle voita ja oliiviöljyä. Kun voi vaahtoa, laita pihvit pannulle. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta kunnes liha on kauniisti ruskistunut ja pihvi saavuttanut haluamasi kypsyyden. Kun toinenkin puoli on paistunut mausta pihvi suolalla ja mustapippurilla. Nosta pihvit foliopaperille ja sulje folio niin että pihvit säilyvät lämpiminä.

Lisää pannulle pihvien paistinnesteeseen kerma ja anna kiehua keskilämmöllä.  Lisää kuivatut murennetut sienet ja anna kiehua hetken aikaa ja lisää konjakki. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita. Anna kiehua kunnes kastike sakeentuu hieman. Mausta kastike hienonnetulla tuoreella timjamilla.




Asettele lautaselle pihvi ja sen päälle sipulit. Lisää kastike sekä perunat ja koristele silputulla tuoreella timjamilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti