sunnuntai 21. syyskuuta 2014

KanttarellipannuKanttarelliaikana on kiva kokeilla sienien valmistamista eri tavoilla. Tämän nopean ja helpon ohjeen kanttarellipannussa sienet yhdistetään kesäkurpitsaan, perunaan ja sipuliin. Rehellisistä perusmauista syntyy suussasulava kokonaisuus, jonka kruunaa kastikkeena toimiva uppomuna. Kesäkurpitsojen käsittelyn tärkeänä kikkana on niiden nopea ryöppäys ennen paistamista. Valmistin kantterellipannun lisäkkeeksi suolakuoressa kypsennetylle taimenelle, mutta pannu toimii mainiosti itsenäisenä ruokana, iltapalana tai vaikka brunssilla.


Kahteen annokseen tarvitaan
1 dl kanttarelleja sentin kokoisina kuutioina
3 kypsää perunaa sentin kokoisina kuutioina
1 dl kesäkurpitsaa sentin kokoisina kuutioina
1 shalottisipuli hiennnnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
4 oksaa tuoretta persiljaa
2 kananmunaa
voita
suolaa
valkopippuria

Laita kesäkurpitsan kuutiot ruusaasti suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, keitä puoli minuuttia ja huuhdo nopeasti kylmällä vedellä ja valuta kuiviksi. Irrota persiljan oksista lehdet, jotka lisätään ruokaan kokonaisina.

Kuumenna teflon-pannussa voita kunnes se on hieman ruskistunut, lisää perunat, sienet ja sipuli ja paista kunnes ne alkavat ruskistua. Lisää valkusipuli, paista hetki ja lisää kesäkurpitsa ja persilja, mausta suolalla, rouhaise sekaan valkopippuria ja paista puoli minuuttia. Laita ruoka tarjoilulautasille ja lisää annoksen päälle uppomuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti