Tässä tulee Super Salmon, jonka kaikki raaka-aineet ovat terveellisiä. Lohessa on terveellisiä omega-3-sarjan rasvahapoja. Paksoi on yksi vähäkalorisimmista vihanneksista, mutta siinä on runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja antioxidantteja. Seesaminsiemenillä on voimakas mielialaa kohentava vaikutus. Terveellisyys ei kuitenkaan ollut syy miksi tätä valmistin, vaan sen herkullinen maku!
Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
200 gr kirjolohta
seesaminsiemeniä
4 pientä paksoita
1 tl auringonkukkaöljyä
1/2 rkl seesamöljyä
1 valkosipulin kynsi ohuina viipaleina
vähäsuolaista soijakastiketta
suolaa
mustapippuria
Laita lohipala leivinpaperin päälle uunipellille, mausta suolalla ja mustapippurilla ja ripottele päälle reilusti seesaminsiemeniä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa kunnes kala on kypsä.
Leikkaa paksoista kannat pois ja irrota lehdet. Lämmitä paistinpannussa tai wokissa 1 tl auringokukkaöljyä ja 1/2 rkl seesamöljyä. Lisää valkosipuliviipaleet ja paksoin lehdet ja mausta suolalla. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia kunnes vihreä lehtiosa luhistuu, mutta vaalea osa jää rapsakaksi.
Ota lohi uunista, kaada sen päälle mausteeksi hieman soijakastiketta ja tarjoa paksoin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti