keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Makkaraa ja vihanneksia marokkolaisittain


Saunaillan makkaraillallinen valmistui tänään marokkolaisittain: grillattujen mausteisten Merguez-makkaroiden seuraksi valmistin vihannes-perunapaistosta Ras el Hanoutilla maustettuna sekä couscousia. Lämmittävän mausteinen ruoka sopi hienosti kolean päivän iltapalaksi. 


Merguez on pohjoisafrikkalainen voimakkaasti maustettu makkara, jonka valmistukseen käytetään lampaan, vuohen tai naudan lihaa tai näiden sekoitusta. Ostin Merguez-tuoremakkaraa Hietalahden kauppahallin lihamyyjältä, jolle makkara tulee Ranskasta. Täyteläisessä Merguezissa maistuu lammas ja miellyttävästi lämmittävä mausteseos, joka ei ole hyökkäävän pippurinen.


Kahteen annokseen tarvitaan
4 Merguez-raakamakkaraa
2 perunaa
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
2 punasipulia 
12 mustaa oliivia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
1 rkl Ras el Hanout -maustetta
150 gr couscousia




Lohko paprikat ja poista siemenet, kanta ja valkoinen osa. Kuori punasipulit ja lohko ne neljään osaan. Poista oliiveista kivet. Kuori perunat ja pilko ne isoiksi paloiksi. Laita ainekset oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan, mausta suolalla ja mustapippurilla ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Lisää lopuksi Ras el Hanout -mauste ja sekoita. Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia kunnes paprikat ja perunat ovat kypsiä. 

Valmista couscous ohjeen mukaan. Grillaa makkarat tai paista ne pannulla kypsiksi. Aseta lautasen keskelle couscousia, ympärille vihannes-perunapaistosta ja päälle puolitetut makkarat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti