sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Pizzette



Hyvän elokuvan kanssa on kiva nauttia jotain herkullista naposteltavaa. Pizzetta on italialainen pikkupizza, joka sopii hyvin sormin syötäväksi. Koska pizzat ovat pieniä, on niihin kiva tehdä erilaisia täytteitä. Teemana oli tällä kertaa makuparit, joissa yhdistyi makea ja suolainen. Toinen pizzetta sai päälleen vuodenjuustoa ja viikunoita, toinen fetaa ja taateleita. Näin syntyi mukava makuseikkailu!


Vuohenjuustoa ja viikunoita:

vuohenjuustoa
tuoreita viikunoita lohkoina
thai-basilikaa
oliiviöljyä
parmesaania raasteena

Valmista pizzataikina alla olevan ohjeen mukaan ja jaa se kahteen osaan. Kaaviloi pizzapohja ohuiksi pikku-pizzoiksi. Voitele pizza-pohjat oliiviöljyllä ja ripottele päälle parmesaaniraastetta. Lisää vuohenjuustoa murennettuna ja viikunanlohkot. Paista pizza 240-asteisessa uunissa paistokivellä noin 7 minuuttia. Ota pizzat uunista, lisää päälle vielä vähän murennettua vuohenjuustoa ja thai-basilikan lehtiä. Leikkaa pizettat neljään osaan.

Fetaa ja taateleita:

feta-juustoa
taateleita
chiliä
kuivattua oreganoa
kuivattua timjamia
oliiviöljyä
tomaatti-pyreetä
vesikrassia

Tomaattikastike:
tomaattipyreetä
vettä
oliiviöljyä

Kuutioi feta astiaan, lisää hienonnettua oreganoa, timjamia ja oliiviöljyä ja anna marinoitua. Valmista tomaattikastike sekoittamalla kulhossa tomaattipyree, vesi ja oliiviöljy. Poista taateleista kivet ja leikkaa ne lohkoiksi. 

Ota puolet taikinasta, jonka olet valmistanut alla olevan ohjeen mukaan. Kaaviloi pizzapohja ohuiksi pikku-pizzoiksi. Levitä pizzapohjien päälle tomaatttikastike, mutta jätä 2 senttiä reunoista ilman kastiketta. Voitele taikinan reunat oliiviöljyllä. Lisää taatelilohkot ja paista pizza 240-asteisessa uunissa paistokivellä noin 7 minuuttia. Ota pizzat uunista, lisää päälle marinoidut feta-kuutiot ja vesikrassia. Leikkaa pizettat neljään osaan.

Pizzataikina, josta tulee pikku-pizzoja ainakin 4 hengelle:

2 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivahiivaa
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl hunajaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy ja hunaja. Lisää jauhot ja sekoita käsin taikinaksi. Peitä liinalla ja laita kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa se jauhojen kanssa. Kaaviloi pizzapohja ohueksi.

Lisää pizzareseptejä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti