Burro e salvia on italialaista ruoanlaittoa parhaimmillaan: yksinkertaisista aineksista, voista ja salviasta, loihditaan herkullinen ruoka. Tämä nopeasti valmistuva ruoka sopii mainiosti iltapalaksi tai laajemman illallisen osaksi.
Kahdelle ruokalijalle tarvitaan
200 gr tagliatelle-pastaa
tuoretta salviaa
1 dl parmesaania raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl voita
4 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
tuoretta salviaa
1 dl parmesaania raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl voita
4 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Keitä pasta ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
Laita pieneen pannuun 2 rkl oliiviöljyä. Lisää lämmenneeseen öljyyn 10 kokonaista salvianlehteä, anna kypsyä hetki ja nosta lehdet pois. Kaada öljy pastan päälle ja sekoita. Annostele pasta lautasille, lisää raastettua parmesaania, rouhaise päälle mustapippuria ja koristele kokonaisilla kypsytetyillä salvianlehdillä.
Yksinkertainen onnistuu yleensä paremmin ja myös maistuu. Harmi vain, että tähän aikaan vuodesta salvia on vaatimaton versio kesän omasta kasvatetusta salviasta. Silti huomenna on tarkoitus tehdä tuo annos.
VastaaPoistaKiva kuulla!
VastaaPoista