keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Mustekalaspagetti ravunpyrstöillä



Mustekalaspagetti on perinteinen sisialainen ruoka, joka yksinkertaisimmillaan tarjotaan oliiviöljyn ja valkosipulin kanssa. Tarjoan itse mielelläni mustan spagetin ravunpyrstöjen kanssa. Helppoon herkkuun tuovat valkosipulin lisäksi makua Szechuan-pippuri, chili ja sitruunan kuoriraaste.


Kahteen annokseen tarvitaan
150 g mustekalaspagettia
6 jättikatkaravun pyrstöä kuorittuna
2 valkosipulinkynttä paloina
1 tl Szechuan-pippuria mortelissa murskattuna
2 tl sriracha-kastiketta
2 tl Worcestershire.kastiketta
1 sitruunan kuoriraaste
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 rkl oliiviöljyä paistamiseen ja 1 rkl valmiin annoksen päälle
suolaa




Keitä spagetti ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä, mutta vähennä kypsennysajasta 2 minuuttia, sillä spagetti lisätään lopuksi kastikkeeseen ja kypsyy loppuun siinä. 

Laita paistinpannulle oliiviöljy ja valkosipuli. Anna valkosipulinkynsien maustaa öljy matalalla lämmöllä viitisen minuuttia, poista sen jälkeen valkosipulinkynnet. Lisää pannulle Szechuan-pippuri, Sriracha-kastike ja Worcestershire.kastike ja anna lämmetä muutama minuutti. Lisää valkoviini, nosta lämpöä ja anna kiehahtaa viitisen minuuttia. Lisää ravut ja paista nopeasti kummaltakin puolelta niin että ne saavat pintaan väriä. Tarkista kastikkeen maku ja mausta suolalla. Lisää pannulle spagetti ja pyörittele se pannun pohjalle niin että se imee kastikkeen ja kypsyy loppuun. 

Siirrä spagetti ja ravunpyrstöt tarjoilulautasille. Lisää päälle vähän oliiviöljyä ja sitruunankuoriraaste. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti