perjantai 11. marraskuuta 2022

Täydellinen dry-aged entrecôte

 

Koleaan syksyyn sopii tuhdimpi ruoka, ja päätinkin valmistaa illalliseksi entrecôte-pihvin. Lihatiskiltä tarttui mukaan dry-aged entrecôte, mikä tarkoittaa että lihaa on raakakypsytetty. Dry-aged lihan maku on täyteläisempi ja rakenne mureampi. Huippulaadukkaan lihan valmistaminen kannattaa tehdä huolellisesti raaka-ainetta kunnioittaen. Tässä omat vinkkini täydelliseen dry-aged entrecôte -ateriaan!


Kahteen annokseen tarvitaan
200 - 300 g entrecôte-pihvi
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
valkosipuli halkaistuna poikittain
muutama rosmariininoksa sidottuna kimpuksi

Lisäkkeeksi sopivat uunissa paistetut rosmariinilla maustetut perunat.




Ota entrecôte jääkaapista huoneenlämpöön 40 minuuttia ennen paistamista. Pirskottele lihan päälle oliiviöljyä, mausta reilusti suolalla ja rouhi päälle mustapippuria. 

Sido rosmariinin oksista kimppu, jolla voit sivellä lihaa paistamisen aikana. Halkaise valkosipuli poikittain, puolikasta tullaan käyttämään pihvin sivelyyn paistamisen aikana.




Laita paistinpannun lämmetä kovalla lämmöllä, lisää oliiviöljyä ja anna lämmetä hetki. Käyttäen tonkia, paista pihviä toiselta puolelta minuutin ajan kovalla lämmöllä. Käännä pihvi ja paista toista puolta minuutin ajan, sivele samalla paistettua puolta halkaistulla valkosipulilla ja rosmariinilla. Entrecôte-pihvissä on tavallisesti rasvainen reuna, paista myös sitä puolta minuutin verran pitäen pihviä tongeilla.

Laske lämpötila keskilämmölle ja jatka paistamista minuutti kerrallaan kullekin kolmelle puolelle. Sivele paistettua puolta valkosipulilla ja rosmariinilla. Kun olin paistanut pihviäni yhteensä 8 minuuttia huomasin että se on sopivan medium rare, jolloin käärin sen folioon ja laitoin lepäämään 8 minuutiksi. Dry-aged liha on raakakypsytetty, joten se kypsyy pannulla nopeasti. Painamalla lihaa voit testata helposti kypsyyden: liha muuttuu kypsyessään kiinteämmäksi.

Leikkaa pihvi sentin siivuiksi, siirrä tarjoilulautasille ja kaada päälle paistoliemi. Tarjoa paistettujen perunoiden kanssa ja koristele annos rosmariinilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti