tiistai 8. marraskuuta 2022

Ohrahelmipuuro




Tutustuin ohrahelmipuuroon vuosia sitten kesälomamatkalla Saimaan rannalla, ja siitä asti se on ollut ehdoton puurosuosikkini. Ohrahelmissä on hienostunut viljainen maku ja mukava purutuntuma. Ohrahelmet kannattaa liottaa yön yli, ja puuroa kypsytellä uunissa parin tunnin ajan. Suloisen herkullinen puuro palkitsee vaivan!



Kolmeen - neljään annokseen tarvitaan
2 dl ohrahelmiä
3 dl vettä
1 l täysmaitoa (tai 8 dl kevytmaitoa ja 2 dl kermaa)
2 tl suolaa





Laita ohrahelmet uunivuokaan, lisää vesi ja anna seistä jääkaapissa yön yli. Lisää maito ja suola ja kypsytä 150-asteisen uunin alatasolla 2 tuntia. Tarjoile voin, hillon tai marjojen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti