maanantai 21. marraskuuta 2022

Punaviinikastike




Tumma ja täyteläinen punaviinikastike on klassinen kumppani häränlihalle, porolle ja peuralle. Pidän punaviinikastikkeesta silloin, kun se on koostumukseltaan sulatetun suklaan kaltaista ja kauniin kiiltävää. Tällä ohjeella saat kastikkeen suurustettua kätevästi ilman gluteenia.


Neljään annokseen tarvitaan
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 salottisipulia hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
2 oksaa rosmariinia
4 rkl punaista balsamiviinietikkaa
4 dl punaviiniä
1 rkl häränlihafondia
3 dl vettä
ripaus cayennepippuria
2 tl maizena
2 rkl voita




Lisää pannulle oliiviöljy ja kuullota keskilämmöllä sipulia, valkosipulia ja rosmariinia muutama minuutti sekoitellen. Lisää pannulle balsamiviinietikka ja nosta hieman lämpöä, anna kiehua kunnes neste on lähes haihtunut. Lisää punaviini ja jatka keittämistä, kunnes nestettä on jäljellä reilu desi. Lisää häränlihafondi, vesi ja cayennepippuri. Keitä kasaan kunnes kastiketta on jäljellä noin 4 desiä. Siivilöi kastike. 

Siirrä kastike liedelle, lisää lämpöä niin että kastike kiehuu ja lisää maizena sakoittaen. Lisää lopuksi voi, sekoita ja tarkista maku.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti