perjantai 12. heinäkuuta 2024

Sinisimpukoita kermaisessa valkoviinikastikkeessa



Tämä ihanan yksinkertainen ruoka vie kielen mennessään! Simpukoiden herkulliseen kermaiseen liemeen antavat makua viini, valkosipuli ja sitruuna. Jotta suloisesta liemestä pääsee paremmin nauttimaan, tarjotaan annoksen yhteydessä rapeakuorista vaaleaa leipää, jota dipataan kastikkeeseen.


Kahteen annokseen tarvitaan:
1 kg sinisimpukoita
30 g voita
1 sipuli karkeasti hienonnettuna
2 valkosipulikynttä hienonnettuna
puolen sitruunan mehu, toinen puolikas lohkoina valmiisiin annoksiin
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1,5 dl kermaa
mustapippuria myllystä
sileälehtistä persiljaa karkeasti hienonnettuna
rapeakuorista vaaleaa leipää siivuina

Puhdista simpukat valuvan kylmän veden avulla, poista mahdolliset parrat, harjaa epäpuhtaudet pinnalta ja poista simpukat, jotka ovat avautuneet.





Valitse kannellinen pannu, joka on riittävän suuri simpukoille. Laita voi pannulle, lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne keskilämmöllä lastalla sekoitellen noin kahdeksan minuutin ajan, älä ruskista. Lisää sitruunamehu, nosta lämpötila, lisää pannulle simpukat ja valkoviini. Sulje kannella ja anna viinin kiehua viitisen minuuttia heilutellen pannua siten, että kaikki simpukat peittyvät nesteeseen.

Käännä lieden lämpö pienemmälle, lisää kerma ja rouhi mustapippuria myllystä. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia niin että simpukat avautuvat, poista mahdolliset avautumattomat.




Siirrä simpukat kastikkeineen syville annoslautasille, lisää lehtipersilja ja sitruunalohkot. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.





Viinisuositus: Sancerre ja Poilly-Fumé





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti