lauantai 5. huhtikuuta 2014

Ajatuksia arkiruoasta



Viikonloppu. Vapaa-aikaa. Laatuaikaa. Lupa nauttia, kun viikko on tehty töitä. Herkutella. Syödä parempaa ruokaa. Siis parempaa kuin arkena. Arkiruoka. Inhoan sanaa arkiruoka. Googlasin sanan arkiruoka ja päädyin sivulle, jonka otsikko oli "Mitä tähteistä?".


Miksi arkena pitäisi olla huonompaa ruokaa? Tai tylsempää? Haluan itse tehdä jokaisesta päivästä juhlan. Se tarkoittaa pieniä asioita ja yksinkertaisia nautintoja. Ruokahetkestä voi tehdä juhlahetken, kun näkee vähän vaivaa ja käyttää mielikuvitusta. Käyn töissä, joten arkena aikaa ruoanlaittoon on vähemmän. En kuitenkaan suostu alistumaan tylsyyteen. 


Myös arkena on lupa täyttää mielitekoja. Kokeilla uutta reseptiä. Ostaa joku kaupassa nähty hieno raaka-aine, joka juuri nyt on parhaimmillaan. Kattaa pöytä kauniisti. Ostaa leikkokukkia. Avata hyvä viinipullo. Sytyttää kynttilät. Nauttia. Ilman huonoa omaatuntoa.


Ihanan nautinnollista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti