tiistai 22. huhtikuuta 2014

Parsaa parmesaanilla gratinoituna

Tämä resepti on tuliainen mainiosta italialaisravintolasta Bocca di Baccosta. Nautin tätä alkuruoaksi pääsiäisen Berliinin matkalla, ja halusin heti tehdä tätä kotona. Ruoka onnistui hyvin ja maistui samalta kuin tuossa suosikkiravintolassani! Bocca di Baccossa annoksessa oli nimenomaan San Danielen ilmakuivattua kinkkua, jossa on ihanan hunajainen maku. Todellinen parmankinkku-hifistelijän valinta siis! Hämmästyin suuresti, kun löysin sitä Kampinkeskuksen K-marketista. Annoksen voi itse asiassa tarjota mainiosti myös ilman kinkkua, sillä juustogratinointi tekee parsoista täyteläisen alkuruoan.


Kahden hengen alkuruokaan tarvitaan
1 nippu vihreää parsaa
6 siivua parman kinkkua, mieluiten Prosciutto di San Daniele
4 rkl parmesaania raasteena
oliiviöljyä

Napsauta parsan tyvestä kuiva osa pois ja kuori se. Aseta parsat vieri viereen riviin oliiviöljyllä voideltuun matalareunaiseen uunivuokaan tai pellille. Ripottele parsan keskiosan päälle raastettua parmesaania. Paista 175-asteisessa uunissa 5 - 10 minuuttia kunnes parmesaani on hieman ruskistunut. Asettele parsat lautaselle ja viereen parmankinkkusiivut. Pirskottele parsojen päälle hieman oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti