sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Vasikkaa Marsala-kastikkeessa


Vasikanleikkeesta saa makuseikkailun, kun sen tarjoaa Marsala-kastikkeessa. Marsala on italialainen väkevä viini, jonka maussa on viikunaa, appelsiinikuorta ja mantelia. Marsalan sijasta voi kokeilla makeaa tai puolimakeaa sherryä tai Madeiraa. Tarjosin ensi kertaa lisäkkeenä tryffeliperunoita ja ne keräsivät ruokalijoilta kehuja. Katso täältä tryffeliperunoiden ohje.


Kahdelle ruokalijalle tarvitaan
200 - 250 gr vasikan sisäpaistia
8 herkkusientä viipaloituna
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl parmesaania raastettuna
voita
0,5 dl vettä
0,5 dl Marsala-viiniä
suolaa
mustapippuria

Nuiji vasikanleikkeet ohuiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita lautaselle vehnäjauhoja ja pyörittele leikkeet jauhoissa niin, että ne saavat pintaansa ohuen jauhokerroksen. Paista leikkeet voissa paistinpannulla lähes kypsiksi, eli noin pari minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta leikkeet pannulta.

Laita pannulle viipaloidut herkkusienet ja vesi, anna kiehahtaa. Lisää Marsala-viini ja anna kiehahtaa. Laita kyljykset pannulle ja anna niiden kypsyä matalalla lämmöllä kannen alla noin 3 minuuttia. Lisää lopuksi leikkeiden päälle raastettu parmesaani ja anna sen sulaa niiden pinnalle.

Aseta leike ja Marsala-kastiketta lautaselle ja koristele vihreällä, esimerkiksi vesikrassilla. Tällä kertaa tarjosin lisäkkeenä tryffeliperunoita, ja ne saivat suuren suosion! Katso täältä tryffeliperunoiden ohje.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti