perjantai 18. huhtikuuta 2014

White truffles and dark clouds in BerlinBerliini on edelleen jakautunut kaupunki. Vaikka muuri purettiin yli kaksikymmentä vuotta sitten, raja on edelleen olemassa ihmisten mielissä. Sen huomaa, kun kulkee kaupungilla ja keskustelee ihmisten kanssa. Arpeutunut haava on edelleen ihmisten sydämessä. Berliini on kosmopoliittinen kaupunki. Se on yksi kaupungin rikkauksista. Berliini on kulttuurien sulatusuuni. 
Alue, joka etelässä rajautuu Orangenburgerstraseen ja pohjoisessa Torstraseen on suosikkini. Siellä on lukematon määrä pieniä muotiliikkeitä, gallerioita, ravintoloita, baareja ja hyvin säilyneitä vanhoja rakennuksia. Lounaan aluksi nautimme antipasto miston ja sen jälkeen tryffelipastaa. Tryffeliöljyyn säilötty valkoinen tryffeli yhdistettynä laadukkaaseen tagliatelle-pastaan - mikä sen parempi tapa herätellä makuhermot uuteen päivään!

Iltapäivällä tapasin paikallisia sukulaisiani. Pitkäperjantaina useimmat galleriat olivat kiinni, mutta onneksi katutaideosasto oli auki! Rakastan Berliiniä ja sen graffiteja, joita tälläkin kävelymatkalla onnistuin tallentamaan. Nosturien miehittämä kaupunki elää jatkuvaa muutosta, joten nämäkään katutaiteen näkymät eivät enää seuraavalla matkalla ole nähtävissä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti