torstai 24. huhtikuuta 2014

Paistettua mustekalaa ja mausteperunoita

Mustekala ja perunat on maaginen yhdistelmä! Niiden maut sopivat täydellisesti yhteen. Tässä annoksessa paistettu mustekala tarjotaan mausteperunoiden kanssa, ja komeus ryyditetään oliivikaviaarilla. Tämä on herkullinen iltapala, joka valmistuu nopeasti!


Kahdelle ruokailijalle tarvitaan
200 gr pakastettuja mustekalarenkaita
200 gr perunoita
1 sipuli
3 rkl sitruunankuorta raastettuna
chiliä hienonnettuna
8 mustaa oliivia
persiljaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä, johon olet lisännyt makua antamaan sipulin lohkoiksi leikattuna sekä 1 rkl raastettua sitruunankuorta.

Poista mustista oliiveista kivet ja hienonna ne mahdollisimman hienoksi monitoimikoneella, tehosekoittimella tai käsin. Lisää 2 rkl raastettua sitruunankuorta ja 1 rkl oliiviöljyä ja sekoita tasaiseksi kaviaariksi.

Kuivaa sulatetut mustakalarenkaat huolellisesti talouspaperilla. Laita paistinpannulle auringonkukkaöljyä ja paista mustakala kuumassa pannussa kypsäksi. Leikkaa keitetyt perunat suupalan kokoisiksi paloiksi ja mausta hienonnetulla chilillä, oliiviöljyllä, hienonnetulla persiljalla, suolalla ja mustapippurilla.

Kokoa annos asettelemalla ensin perunat lautaselle ja niiden päälle mustakalarenkaat ja lopuksi oliivikaviaari. Koristele hienonnetulla persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti