lauantai 26. huhtikuuta 2014

Parhaat brunssipaikatRakastan brunsseja, sekä kotona että ravintolassa. Tänään suuntasimme Rivolin lauantaibrunssille. Tämä innosti minut kertomaan kokemuksemme Helsigin parhaista brunssipaikoista. Kärkiviisikkooni kuuluvat Kalastajatorppa, Klaus K, Rivoli, Kämp Brasserie ja Töölönranta. Kaikilla näillä on omat vahvuutensa, joten parhaan paikan nimeäminen riippuu siitä mitä brunssilta haluaa. Kaikki tämän jutun kuvat ovat Rivolin brunssilta.

Rivoli


Rivolin brunssi tarjotaan lauantaisin. Perinteisen ranskalainen bistro on ympäristönä persoonallinen ja viehättävä. Palvelu on kohteliasta ja huolehtivaa. Brunssi on ranskalainen lounas-buffee, johon eivät kuulu kahvi, mehut tai munakas. Rivolin brunssin vahvuus on alkuruokapöytä. Runsaasta ja laadukkaasta valikoimasta omia suosikkeja olivat miedosti savustettu lohi, minitartarpihvit ja paholaisen taatelit, joiden valmistusohjeen olen julkaissut täällä. Tarjolla on myös ostereita, joita voi popsia 2,5 euron kappalehintaan.

Pöytään tarjoiltavia pääruokavaihtoehtoja oli tarjoilla tällä kerralla vain yksi: paistetut ahvenfileet porkkanarisoton ja kevätsipulivoikastikkeen kanssa. Jälkiruokana oli kahden juuston lisäksi sacherkakkua ja creme caramel. Jos Rivolin brunssi kiinnostaa, kannattaa pitää kiirettä, sillä tämän kevään viimeinen brunssi tarjoillaan 10.5.
Kalastajatorppa


Myös Kalastajatorppa on siirtynyt brunssissaan hyväksi havaittuun käytäntöön, jossa pääruoka tarjoillaan pöytään ja alku- ja jälkiruoka ovat tarjoilla noudopöydässä. Alkuruokapöydässä on useita herkullisia salaatteja, katkarapu-skagenia sekä itse tehtyä makkaraa munakkaan seuraksi. Pääruokavaihtoehtoja on tarjolla kaksi, kala- ja liharuoka. Viimeeksi nautimme miedosti savustettua lohta fenkoli-porkkanalisäkkeen kera. Pääruoka oli herkullinen, ja alkuruokavalikoita runsas ja laadukas. Jälkiruoat eivät olleet erityisen sykähdyttäviä.

Kalastajatorpan perinteinen ympäristö tuo brunssiin oman erityisen tunnelmansa. Merellinen näköala valoisasta ravintolasta on hieno. Säiden lämmetessä kannattaa päytää varatessa muistaa myös terassin halutut pöydät.
Klaus K


Klaus K design-hotelli kannattaa pitää mielessä, kun valitsee brunssipaikkaa keskustasta. Brunssin alkuruokavalikoima saattaa ensi vilkaisulla näyttää pieneltä, mutta sen ei pidä antaa hämätä. Kaikki tarjoilla olevat vaihtoehdot ovat tarkoin harkittuja, itse valmistettuja ja laadukkaita. Makumaailmaan kuuluu sekä suomalaisia että kansainvälisiä makuja.

Pääruokavaihtoehtoja on neljä, mukana Klaus K:n burgeri. Jälkiruokapöytä on tämän viisikon selvästi paras, joten makean ystävien kannattaakin suunnata Bulevardille brunssille.
Kämp Brasserie


Kämpin brunssi tarjoillaan sunnuntaisin. Perinteinen hotelli Esplanadilla antaa brunssille arvokkaat puitteet. Alkuruokapöytä on runsas ja laadukas. Kannattaakin maistella kattavasti maukkaita salaatteja ja kalaherkkuja. Pääruoat ovat muista paikoista poiketen tarjoilla noutopöydässä. Ruokia lämpöhauteista valitessa tulee vähän työpaikkalounas-fiilis, eivätkä kaikki ruoat ole kovin herkullisia pidempään seisoneina.

Tunnelma paranee jälkiruokiin siirryttäessä. Juustovalikoima on arvioidun viisikon paras, ja siitä löytyy pienten kotimaisten valmistajien laadukkaita juustoja. Myös makeita jälkiruokia kannattaa maistaa. Kämpissä olen saanut osakseni hyvää palvelua, mutta myös Kämp Brasserien henkilökunnan epäystävällistä käytöstä, mitä tällaiselta hotellilta ei osaisi odottaa.
Töölönranta


Töölönranta on suosittu brunssipaikka, jonka kattaukset ovat sunnuntaisin kello 12 ja 15. Alkuruokavalikoima on kiitettävän runsas, ja sen ruohosipulimunakokkeli on arvioidun viisikon paras munaruoka. Alkuruokapöytään kannattaakin keskittyä, sillä pöytiin tarjotut pääruoat eivät olleet samaa tasoa. Kalaruoka oli hieman kuiva. Annosten saapuminen kesti käynnillämme turhan kauan. Jälkiruokapöytään kuuluneet letut eivät käynnillämme olleet itse tehtyjä vaan einespakkauksesta. Ympäristö on puistomainen ja lämpimänä aikana voi brunssia nauttia myös terassilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti