perjantai 4. huhtikuuta 2014

Rikollisen hyvä appelsiini-fenkolisalaatti


Yksi elokuvien ruokakohtausten suosikeistani on Mafiaveljissä. Kaverit laittavat vankilassa ruokaa sellaisella intohimolla että siitä voi vain ottaa oppia. Valkosipuli viipaloidaan partakoneen terällä niin ohuiksi siivuiksi, että se häviää pannulla öljyn kanssa paistettaessa ja antaa makunsa. Respect!





Keittokirjojeni aarteisiin kuuluu Sopranos keittiössä. Selailin sitä eilen ja innostuin tekemään kirjasta löytyvän appelsiini-fenkolisalaatin. Ohjeesta poiketen irrotin appelsiinilohkot terävällä veitsellä siten, että paloista tuli kalvottomia.


Neljän hengen annokseen tarvitaan
2 suurta appelsiinia kuorittuna ja viipaloituna
1 keskikokoinen fenkoli Hyvin ohueksi viipaloituna
1/2 punasipulia Hyvin ohuina viipaleina
12 Mustaa oliivia
3 RKL oliiviöljyä
Suolaa

Lado appelsiini- ja fenkoliviipaleet vuoronperään lautaselle. Lisää punasipuli Seka oliivit, mausta suolalla ja pirskota päälle oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti