maanantai 7. huhtikuuta 2014

Salviapasta - huokeiden herkkujen viikko!


Blond Kitchenissä käynnistyy huokeiden herkkujen viikko. Valmistan edullisia ruokia, joiden ainekset saa lähikaupasta. Tänään päädyin salviapastaan. Yksinkertaisuudestaan huolimatta tämä on yksi suosikkipastoistamme, niin herkullista se on! Vaativin aines listalla on tuore salvia, jota on hyvin saatavissa. Laskeskelin että yhden annoksen hinnaksi tulee noin 2 euroa. Jos teillä on omia halpisherkkuja, olisi kiva kuulla niistä!


Kahdelle ruokalijalle tarvitaan:
200 gr tagliatelle-pastaa
tuoretta salviaa
parmesaania
1 valkosipulinkynsi
3 rkl voita
4 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Keitä pasta ohjeen mukaan runsaalla suolalla maustetussa vedessä. Laita paistinpannulle voi ja 2 rkl oliiviöljyä. Kun voi on sulanut, lisää valkosipuli mahdollisimman ohueksi viipaloituna. Lisää minuutin kuluttua 4 - 6 salvian lehteä pieneksi silputtuna, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä al-dente kypsä pasta. Sekoita. Ota pannu pois liedeltä.

Laita pieneen pannuun 2 rkl oliiviöljyä. Lisää lämmenneeseen öljyyn 4 kokonaista salvianlehteä, anna kypsyä hetki ja nosta lehdet pois. Kaada öljy pastan päälle ja sekoita. Annostele pasta lautasille, lisää raastettua parmesaania, rouhaise päälle mustapippuria ja koristele kokonaisilla kypsytetyillä salvianlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti