tiistai 1. huhtikuuta 2014

Munakoisotahna



Maistoin munakoisotahnaa eli baba ghannougea ensimmäisen kerran Farougessa. Farouge on libanonilainen ravintola ja yksi ehdottomista luottopaikoistani kun haluan herkullista ruokaa ja ystävällistä palvelua. Oma ohjeeni noudattelee makuja, joihin siellä ihastuin: munakoisoa kannattaa paahtaa kaasuliekillä tai grillillä, jolloin ruoka saa ihanan savun aromin. Toinen tärkeä yksityiskohta ovat granaatinomenan siemenet, joiden kirpeys tekee makunautinnosta täydellisen. Baba ghannouge sopii meze- ja brunssi-pöytään tai alkuruoaksi leivän kanssa nautittuna.


2 keskikokoista munakoisoa
1 rkl tahinia eli seesamitahnaa
0,5 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa
mustapippuria
1 tl oliiviöljyä
1 rkl siputtua persiljaa
granaattiomenan siemeniä

Pistele haarukalla muutama reikä munakoisoihin ja paista ne 180-asteisessa uunissa uuniritilällä 40 - 50 minuuttia kääntäen ne puolessa välissä. Ota munakoisot uunista ja kuumenna niitä hetki kaasuliekillä tai grillissä, jolloin saat ruokaan hienostuneen savun aromin. Anna munakoisojen jäähtyä, halkaise ne ja kaavi lusikalla niiden kypsynyt sisus kulhoon. Lisää tahini, sitruunamehu, valkosipulimurska, suola ja pippuri ja sekoita ainekset tahnaksi yleiskoneella tai sauvasekoittimella. Laita tahna tarjoiluastialle, pirskottele päälle oliiviöljyä ja koristele hienonnetulla persiljalla ja granaattiomenan siemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti