tiistai 7. heinäkuuta 2015

Uuden sadon juurekset ja vuohenjuustoaKesällä on ihana nauttia tuoreista uuden sadon juureksista ja sipuleista. Ne ovat ihanan makeita ja aromikkaita. Valmistankin juurekset mielellään yksinkertaisesti uunissa yrittien ja oliiviöljyn kanssa. Kun päälle vielä lisää vuodenjuustoa, on tuloksena herkullinen kesäateria, johon kurpitsansiemenet tuovat kivan lisän.


Näitä tarvitaan:
pieniä uuden sadon punajuuria
pieniä uuden sadon porkkanoita
pieniä uuden sadon sipuleita
kurpitsansiemeniä
vuohenjuustoa
oliiviöljyä
suolaa
kuivattua rakuunaa
kuivattua timjamia

Pese juurekset. Halkaise punajuuret ja sipulit. Paloittele porkkanat reilun kokoisiksi paloiksi. Laita juurekset laakeaan vuokaan, jonka olet voidellut oliiviöljyllä. Mausta porkkanat rakuunalla ja punajuuret timjamilla. Lisää kurpitsansiemeniä. Mausta suolalla ja lorauta päälle oliiviöljyä. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes vihannekset ovat kypsät. Murustele päälle vuohenjuustoa ja anna olla uunissa kunnes vuohenjuusto alkaa hieman sulaa.

2 kommenttia:

  1. Mutta miksi kuivattuja yrttejä kun tuoreitakin on tarjolla ?

    VastaaPoista
  2. Halusin käyttää kuivattuja yrttejä koska ne pystyy laittamaan juureksiin jo ennen uuniin menoa, jolloin ne maustavat paremmin. Jos käyttää tuoreita yrttejä ne lisätään vasta paistamisen loppupäässä, jolloin tulos on erilainen. On makuasia kummasta pitää enemmän! :)

    VastaaPoista