Boquerones on suosittu espanjalainen tapas ja alkuruoka. Espanjalainen "Boquerones en Vinagre" valmistetaan anjoviksesta, ja olen pitkään halunnut kokeilla sen valmistamista suomalaisesta silakasta. Nyt alkuvuodesta pyydetyt silakat ovat pieniä, mikä sopii tähän ruokaan erinomaisesti: boqueronesit pikkusilakoista näyttävät kauniilta ja maistuivat erinomaiselta. Lisäkkeeksi sopii vaalea leipä, oliivit ja tomaatit.
Näitö tarvitaan:
150 g silakkafileitä
Etikkamarinadi:
Huuhtele silakat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Vedä nahat pois ja poista selkäevät. Nahan irrottaminen vaatii tarkkuutta: laita silakka selkäpuoli ylöspäin tasolle, ja irrota nahka varovasti pääpuolesta kynnellä tai veitsellä, ja vedä se rauhallisesti pyrstöä kohti pois.
Asettele fileet kannelliseen astiaan, lisää etikkamarinadi ja anna marinoitua kylmässä vuorokauden ajan. Valuta kalat siivilässä, laita ne mausteliemeen astiaan ja maustua kylmässä vuorokausi.
Etikkamarinadi:
1 tl suolaa
1 dl valkoviinietikkaa
Mausteliemi:
1 dl valkoviinietikkaa
Mausteliemi:
1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
1 tl suolaa
valkopippuria myllystä
Tarjoiluun:
vaaleaa leipää
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
1 tl suolaa
valkopippuria myllystä
Tarjoiluun:
vaaleaa leipää
oliiveja
tomaatteja
sitruunalohkoja
sitruunalohkoja
Huuhtele silakat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Vedä nahat pois ja poista selkäevät. Nahan irrottaminen vaatii tarkkuutta: laita silakka selkäpuoli ylöspäin tasolle, ja irrota nahka varovasti pääpuolesta kynnellä tai veitsellä, ja vedä se rauhallisesti pyrstöä kohti pois.
Asettele fileet kannelliseen astiaan, lisää etikkamarinadi ja anna marinoitua kylmässä vuorokauden ajan. Valuta kalat siivilässä, laita ne mausteliemeen astiaan ja maustua kylmässä vuorokausi.
Tarjoa boqueronesit valitsemiesi lisäkkeiden kanssa alkupalaksi tai osana tapas-pöytää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti