keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Graavisiikaruusu inspired by 38 Restaurant


Ihastuin Tallinnan visiitillä hiljattain avattuun ravintolaan "38 Restaurant". Ravintolan kauniit annokset hellivät makuaistia, minkä lisäksi grafiittitaiteilijan luoma interiööri hellii muita aisteja. Kuvia ravintolasta tuossa alla! 


Graavisiikaruusu on saanut inspiraationsa kyseisestä ravintolasta. Ruusua kehystävät omenasalaatti ja veriappelsiini, joiden hapokkaat ja hedelmäiset maut sopivat hienosti kalan kumppaniksi.




Kahdelle ruokailijalle tarvitaan
150 g graavisiikaa
rosépippuria hienonnettuna 
2 rkl hienonnettua tilliä ja muutama verso koristeluun
1 hapan omenaa
1 veriappelsiini
0,5 dl punasipulia hienonnettuna
1 rkl raastettua piparjuurta
ripaus sokeria
mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
2 tl oliiviöljyä
2 tl siian- tai lohenmätiä





Ota graavisiika huoneenlämpöön siksi ajaksi kun teet muut valmistelut, mausta rosépippurilla.

Kuori omena. Viipaloi puolet siitä kuudeksi pystysuuntaiseksi lohkoksi, jotka käytetään ruusukkeen alaosaan. Kuutioi loppu omena pieniksi kuutioiksi. Kuori veriappelsiini ja leikkaa se sektoreittain paloiksi siten, ettei paloihin jää lainkaan kalvoja.

Sekoita astiassa salaatiksi omenakuutiot, hienonnettu punasipuli, hienonnettu tilli, raastettu piparjuuri, sokeri, mustapippuri, sitruunamehu ja oliiviöljy. 

Kokoa annos. Se onnistuu helpommin jos käytät pyöreää päältä avointa muottia, jonka asetat tarjoilulautaselle ennen kokoamista. Asettele muottiin ensin kolme omenalohkoa siten, että ne reunustavat muottia kuvan mukaisesti. Annostele keskelle omenasalaattia, ja reunoille omenalohkojen päälle veriappelsiinisiivut. Lisää päälle graavisiikasiivut ruusukkeen muotoon ja keskelle mätiä. Koristele tillillä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti