lauantai 1. maaliskuuta 2014

Lohi ja fenkoli itämaisittainLohi on ihana kala, jota on tuoreena saatavana erittäin hyvin. Sitä onkin usein tarjoilla lounailla ja illallisilla. Haasteena kotikeittiössä onkin kehittää uusia mielenkiintoisia ruokia tuosta mainiosta raaka-aineesta.


Päätin tänään yhdistää lohen fenkoliin ja tarjota sen itämaisellä twistillä. Ihastuin kaupassa mini-fenkoleihin, mutta ruoan voi hyvin valmistaa myös tavallisesta fenkolista. Itämainen säväys ruokaan saadaan paahdetuista korianterin siemenistä, kalakastikkeesta ja soijasta. Tätä ruokaa maistelleet vieraani pitivät siitä ja pyysivät myös reseptin, joten ihan metsään ei menty!


Kolmen ruokailijan annokseen tarvitaan:
100 gr lohta
200 gr fenkolia
3 rkl soijaa
1 rkl sitruunamehua
korianterinsiemeniä
ripaus kalakastiketta
mustapippuria
suolaa

Viipaloi fenkoli pituussuunnassa puolen sentin viipaleiksi, ja puolita viipaleet. Jos käytät mini-fenkoleita niin kuin itse tällä kertaa käytin, poista vain uloimmat kuivat lehdet pois ja käytä fenkolit kokonaisina.

Voitele uunivuoan pohja oliiviöljyllä. Asette sille fenkolipalat, lisää ripaus suolaa ja sitruunamahu. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Pilko lohi kahden sentin paloiksi. Paahda korianterinsiemeniä kuumalla pannulla minuutin ajan. Laita soijakastike kalojen päälle, ja lisää paahdetut korianterinsiemenet ja sekoita. Lisää lohipalat fenkolien päälle ja jatka paistamista 5-8 minuuttia. Nosta uunista ja annostele lautasille. Pirskottele vielä soijaa kalapalojen päälle ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti