San Franciscoa pidetään Yhdysvaltojen kulinaarisena pääkaupunkina. Tämä herkullinen katkarapusalaatti on kotoisin sieltä. Käytän mieluummin kuorellisia katkarapuja, sillä ne vaan ovat niin paljon paremman makuisia kuin valmiiksi kuoritut. Kuorimisen vaiva kannattaa! Tämän salaatin kruunaa avokado-kastike, joka sitoo hienosti salaatin aineisten maut yhteen ja tekee siitä makuseikkailun!
Kahden hengen annokseen tarvitaan
200 gr kuorellisia katkarapuja
6 keitettyä parsaa
pinaattia
lehtisalaattia
Avokado-kastike:
1 avokado
0,5 sitruunan mehu
1 rkl majoneesia
1 rkl raastettua sipulia
suolaa
mustapippuria rouhittuna
0,5 dl oliiviöljyä
3 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
Murskaa avokado haarukalla. Lisää sitruunamehu, majoneesi, sipuli, suola ja pippuri. Sekoita kastike. Lisää öljy ja balsamiviinietikka. Sekoita huolellisesta ja tarkista maku.
Kuori katkaravut. Paloittele parsa suupaloiksi. Asettele lehtisalaatti, pinaatti, parsa ja katkaravut lautaselle ja lisää päälle salaattikastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti