perjantai 21. maaliskuuta 2014

Vuohenjuusto-punajuurisalaatti



Suuret makunautinnot ovat usein yksinkertaisia. Kuten tämä salaatti, jossa vuohenjuusto, punajuuri ja yrtit kohtaavat toisensa. Enkelt och gott, kuten eräs ruokaa maistanut ystäväni tokaisi. Tämä ruoka on elegantti tapa aloittaa vaikka viikonlopun illallinen. Balsamiviinietikalla ja oliiviöljyllä on tärkeä rooli tässä makujen liitossa. Yrttejä, timjamia ja rosmariinia, saa käyttää ujostelematta, sillä salaatin raaka-aineet ovat voimakasmakuisia.


100 gr vuohenjuustoa, esimerkiksi Chevre Melusine
3 keskikokoista keitettyä punajuurta, raakana tai valmiiksi keitettynä, ei kuitenkaan etikkapunajuurina
1 rkl punaista balsamiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
mustapippuria
suolaa




Jos käytät raakoja punajuuria, keitä ne kypsiksi, mikä vie noin 45 minuuttia riippuen koosta ja poista kuori. Kuutioi punajuuret noin 1,5 sentin kuutioiksi. Laita punajuurikuutiot astiaan ja mausta ne balsamiviinietikalla, oliiviöljyllä, pieneksi hienonnetulla timjamilla ja rosmariinilla sekä mustapiuppurilla ja suolalla. Sekoita.

Asettele punajuurikuutiot lautaselle ja sen päälle vuhenjuustopalat, joista olet poistanut kittikuoren. Koristele annos rosmariinilla ja timjamilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti