torstai 27. maaliskuuta 2014

Spagetti savustettujen simpukoiden kera


Nopeat ja helpot reseptit nousevat arvoonsa, kun tulee myöhään kotiin ja silti tekee mieli jotain hyvää. Tämä ruotsalainen pikaspagettiohje on juuri tällaisia hetkiä varten. Pääraaka-aineena ovat savustetut simpukat, joita pidän aina varalla kotona. Tämä resepti on ruotsalaiselta keittiömestarilta, ja tulos on nopeudesta huolimatta herkullinen. Kannattaa kokeilla! 



Kahden hengen annokseen tarvitaan
200 gr spagettia
1 säilykepurkki savustettuja simpukoita
2 tl sherryviinietikkaa tai valkoista balsamiviinietikkaa
½  omena, mieluiten Granny Smith
½ rkl mietoa chiliä
2 rkl pieneksi silputtua punasipulia
1 1/2 dl keitettyjä linsseja , esim puylinssejä
½ dl silputtua tilliä

Keitä pasta ohjeen mukaan. Avaa simpukkapurkki ja valuta öljy astiaan. Sekoita 1 rkl simpukkaöljyä viinietikan kanssa. Kuutioi omena pieniksi kuutioiksi ja sekoita hienonnettu chili siihen. Pilko punasipuli pieneksi. Silppua tilli.

Lisää valmiseen pastaan simpukkaöljy-viinietikkaseos, omena ja chili, punasipuli, linssit, tilli ja savustetut simpukat. Sekoita varovasti. Koristele annos tillillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti