Nopeat ja helpot reseptit nousevat arvoonsa, kun tulee myöhään kotiin ja silti tekee mieli jotain hyvää. Tämä ruotsalainen pikaspagettiohje on juuri tällaisia hetkiä varten. Pääraaka-aineena ovat savustetut simpukat, joita pidän aina varalla kotona. Tämä resepti on ruotsalaiselta keittiömestarilta, ja tulos on nopeudesta huolimatta herkullinen. Kannattaa kokeilla!
Kahden hengen annokseen tarvitaan
200 gr spagettia
1 säilykepurkki savustettuja simpukoita
2 tl sherryviinietikkaa tai valkoista balsamiviinietikkaa
½ omena, mieluiten Granny Smith
½ rkl mietoa chiliä
2 rkl pieneksi silputtua punasipulia
1 1/2 dl keitettyjä linsseja , esim puylinssejä
½ dl silputtua tilliä
Keitä pasta ohjeen mukaan. Avaa simpukkapurkki ja valuta öljy astiaan. Sekoita 1 rkl simpukkaöljyä viinietikan kanssa. Kuutioi omena pieniksi kuutioiksi ja sekoita hienonnettu chili siihen. Pilko punasipuli pieneksi. Silppua tilli.
Lisää valmiseen pastaan simpukkaöljy-viinietikkaseos, omena ja chili, punasipuli, linssit, tilli ja savustetut simpukat. Sekoita varovasti. Koristele annos tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti