sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Pinaatti-savulohirulla


Rakastan viikonlopun hitaita aamuja. Kun ei ole kiire minnekään, voi istuskella aamiaispöydässä pitkään ja nauttia jotain erityisen hyvää. Tänään brunssiin kuului herkullinen pinaatti-savulohirulla, joka valmistuu puolessa tunnissa. 


Neljään annokseen tarvitaan
100 gr tuoretta pinaattia
100 gr savulohta viipaleina
1 kananmuna
1 dl maitoa
1,5 dl vettä
0,5 tl leivinjauhetta
1,25 dl vehnäjauhoja




Huuhtele pinaatti ja laita se kuumaan kattilaan ja anna mennä kasaan. Siirrä lautaselle jäähtymään. Puserra jäähtynyt pinaatti kuivaksi ja silppua pieneksi.

Vatkaa kananmuna, lisää maito, ripaus suolaa ja jauhot. Vatkaa seos tasaiseksi. Lisää vesi ja silputtu pinaatti. Sekoita.

Laita uuni 200 asteeseen. Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä seos tasaiseksi suorakulmion muotoiseksi. Paista 15 - 20 minuuttia. Kumoa levy leivinpaperille. Asettele lohiviipaleet tasaisesti levylle ja rullaa se kääretortun tapaan.

Leikkaa rulla neljäksi annospalaksi ja tarjoa esimerkiksi raikkaan vihersalaatin, kirsikkatomaattien ja munakokkelin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti