keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kanankoipia Provence



Provancen matkalla sain nauttia Avignonissa mutkattoman herkullisen aterian, joka oli valmistettu broilerin koipipaloista uunissa yrttien, tomaattien ja mustien oliivien kanssa hauduttamalla. Tämä on ihanteellinen ruoka siksi illaksi, kun haluaa päästä helpommalla. Yrttien käytössä ei kannata ujostella, niin tulos on herkullinen! Itse käytän mielelläni broilerin koipipaloja, koska ruoka näyttää tällöin hauskemmalta. Koipinuijat ovat myös hyvä valinta brunssille tai vaikka piknikille, kun ne ajat taas koittavat.


Neljälle ruokalijalle tarvitaan
10 broilerin koipipalaa
purkillinen murskattua tomaatia
puolikas aurinkokuivattu tomaatti
4 valkosipulinkynttä
3 rkl tuoretta rakuunaa (mieluiten ranskalaista rakuunaa)
3 rkl tuoretta timjamia
1 rkl rosmariinia
10 mustaa oliivia (mieluiten kivillisiä)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria




Poistan broilerin koipipaloista nahan talouspaperilla vetämällä, koska tulos on mielestäni näin parempi, mutta voit halutessasi jättää sen tekemättä. Poista oliiveista kivi ja puolita ne. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Laita koipipalat vuokaan ja lisää suolaa, mustapippuria, valkosipulit ohuina siivuina, pieneksi pilkottu aurinkokuivattu tomaatti, oliivit,  silputut yrtit ja kaada lopuksi päälle murskattu tomaatti. Voit myös käyttää kuivattuja yrttejä, mutta vähennä silloin niiden määrää. 

Kypsennä 200-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan, kunnes koipinuijat ovat kypsiä. Koristele annos silputuilla yrteillä. Tarjoa lisäkkeenä paistettuja perunoita, riisiä tai pastaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti