tiistai 18. maaliskuuta 2014

Gratinoidut osterit kahdella tavalla


Rakastan ostereita. Aina välillä tulee tunne että niitä on saatava. Tänään oli sellainen päivä. Osterit maistuvat sellaisenaan sitruunalla ja tabascolla höystettynä. Kostea ja tuulinen sää painoi tänään vaa'an gratinoitujen osterien puolelle. Kaivelin muistilokeroitani sekä reseptiarkistoani ja koostin kaksi versiota: toisen valkosipulilla ja persiljalla maustetun, toisen chilillä ja paprikalla tuunatun. Näin syntyi ihana makuseikkailu!




2 ruokalijan alkuruokaan tarvitaan
8 osteria

Valkosipuli-persiljagratiini 4 osterille
2 valkosipulin kynttä
puoli dl persiljaa
3 kirsikkatomaattia
1 tl voita
korppujauhoja
mustapippuria

Hienonna morttelissa valkosipuli ja persilja. Halkaise kirsikkatomaatit ja poista niistä siemenet ja kuori. Lisää tomaatti, voi ja mustapippuri. Hienonna morttelissa tasaiseksi seokseksi ja jätä odottamaan.

Chili-paprikagratiini 4 osterille
0,5 dl punaista paprikaa
puolikas pieni punasipuli
4 kirsikkatomaattia
2 tl voita
tuoretta korianteria
punaista chiliä
mustapippuria
suolaa

Sukaloi paprika. Halkaise kirsikkatomaatit ja poista niistä siemenet ja kuori. Hienonna punasipuli. Pehmitä ne miedossa lämmössä voissa pannulla noin 3 minuuttia ja lisää hienonnettua chiliä. Anna seoksen jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen hienonnettua tuoretta korianteria. Toinen gratiini on valmis.




Avaa osterit ja aseta ne merisuolalla peitetylle matalalle uunivuoalle. Jaa kumpikin kastike neljälle osterille ja ripottele päälle kerros korppujauhoja. Gratinoi uunissa 250-asteessa grillivastuksen alla noin 4 - 5 minuuttia. Tarjoa uunivuoalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti