torstai 13. maaliskuuta 2014

Mustajuurikeitto



Tukholmassa sain maistaa mustajuurikeittoa ja ihastuin siihen, koska maku oli hienostunut ja hieman parsamainen. Siinä keitossa ei ollut käytetty perunaa. Mustajuuri tummuu helposti, mutta kun keittoliemeen laittaa maitoa tai kermaa säilyy väri kauniin vaaleana.


Neljän hengen alkuruokakeittoon tarvitaan
500 gr mustajuurta
1 sipuli
7 dl vettä
1 rkl kanafondia tai liemikuutio
2 dl kermaa
persiljaa
suolaa
valkopippuria

Laita kattilaan vesi, kanafondi, kerma ja lohkottu sipuli. Kuori mustajuuret juoksevan veden alla ja pilko ne parin sentin paloiksi. Laita palat heti kattilaan. Lisää persiljanoksa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna keiton kiehua  kunnes mustajuuri on pehmeä, mikä vie noin 20 - 30 minuuttia. Ota persiljanoksa pois ja soseuta keitto. Koristele silputulla persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti