keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Lipstikkakeitto



Lapsuudestani muistan muutamia lempiruokia. Yksi niistä on lipstikkakeitto. Lapsuuskodissani lipstikat saatiin omasta puutarhasta. Lipstikka on mausteinen ja aromaattinen yrtti, jonka maku muistuttaa hieman selleriä. Olen joskus ihmetellyt, miksei tuota hienoa keittoa koskaan tarjota ravintolassa. Jos lipstikkakeitto ei ole tuttu, kannattaa ehdottomasti kokeilla. Se kuulostaa ehkä vähän vanhanaikaiselta, mutta on varsinaista superfoodia!


2 dl lipstikkaa hienonnettuna (2 ruukkuyrttiä riittää tähän määrään)
3 keskikokoista sipulia silputtuna
3 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
1,5 dl kermaa
1 sokeripala
2 kanaliemikuutiota
1 kasviliemikuutio
valkopippuria

Kuullota silputtu sipuli voissa. Lisää hienonnettu lipstikka ja vehnäjauhot. Sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä 3 minuuttia. Lisää kiehuva vesi ja kana- ja kasvisliemikuutiot. Lisää 1 dl kermaa ja mausta valkopippurilla. Keittele miedolla lämmöllä 50 minuuttia. Kun keitto on valmis, lisää loppu kerma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti