maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kalkkunaa itämaisella twistillä




Pidän kalkkunasta, sillä se on maukkaampi ja vähärasvaisempi kuin broileri. Mielikuvitusta käyttämällä siitä saa monenlaisia ruokia. Viikonloppuna päätin valmistaa täytettyjä kalkkunanfileitä. Täytetty kalkkuna on herkullinen ja juhlava vierasruoka, joten vaivannäkö kannattaa! Täyte pitää lihan mehevänä paistamisen aikana. Kalkkunani valmistui tällä kertaa itämaisella twistillä. Täytteeseen aromia tuovat aprikoosi ja taateli, ja kastikkeessa maistuvat kookosmaito ja sitruunaruoho. Kalkkunan voi halutessaan korvata broilerin fileellä.



Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
2 kalkkunan sisäfilettä á150 gr
3 kuivattua aprikoosia
2 kuivattua taatelia
5 herkkusientä
1 pieni sipuli
2 tl punaista chiliä
tuoretta korianteria
1 sitruunaruoho
3 rkl smetanaa
1 rkl voita
4 dl kookosmaitoa
suolaa
mustapippuria
2 hammastikkua


Ensin valmistetaan täyte. Viipaloi herkkusienet ja silppua pieni sipuli. Kuullota ne voissa. Pilko pieneksi chili, korianteri,  kuivatut aprikoosit ja taatelit. Yhdistä ne pienessä kulhossa. Lisää smetana ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla.




Leikkaa kalkkunan sisäfileisiin varovasti tasku ja täytä ne täytteellä. Sulje hammastikulla. Paista voissa paistinpannulla pinta fileisiin ja aseta ne voilla voideltuun uunivuokaan. Lisää 2 dl kookosmaitoa, 1 dl vettä sekä muutamaan osaan pilkottu sitruunaruoho. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes liha on kypsä. Nosta fileet vuoasta. Kaada jäljelle jäänyt neste kattilaan, lisää 2 dl kookosmaitoa ja keitä kastike paksummaksi.

Tarjoa viipaloituna basmatiriisin kera. Voit koristella riisin makean sipulin renkaillla, jotka tuovat ihanan intialaisen lisän kokonaisuuteen.



2 kommenttia:

  1. Tuleepa nälkä! Vaikuttaa todella herkulliselta, ja noi aprikoosit ja taatelit kruunaa kyllä kokonaisuuden :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kyllä tuo kalkkuna sai kiitosta ruokalijoilta. :)

    VastaaPoista