sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Konjakkigraavattu lohi ja tilli-kermaperunatGraavilohi on herkku, joka tuo minulle kesän mieleen. Tällä kertaa halusin valmistaa konjakkigraavattua lohta, jossa konjakki maustaa lohen tuo siihen hienostuneen aromin. Konjakki myös nopeuttaa prosessia, joten graavausajaksi riittää 20 tuntia. Graavilohen kumppaniksi valmistin tilli-kermaperunoita, joihin ihastuin saatuani niitä Ruotsissa.

Blond Kitchenin lohiviikonlopun aikana olen valmistanut ostamastani kilon lohipalasta neljä eri ruokalajia. Jos olet lohen ystävä, katso nämä muutkin kolme ohjetta:
Graavilohi neljälle hengelle:
400 gr lohta
4 rkl merisuolaa
2 cl konjakkia
leivinpaperiarkki
tuorekelmua
Jos lohifileessä on ruodot jäljellä, nypi ne pois. Ostamastani lohifileestä ne oli jo poistettu. Aseta leivinpaperille 1 rkl merisuolaa ja aseta lohifile sen päälle nahkapuoli alaspäin. Kaada konjakki lohen päälle ja levitä sille 3 rkl merisuolaa. Kääri lohi tiiviiseen leivinpaperipakettiin, ja kääri paketti folioon. Aseta jääkaappiin nahkapuoli alaspäin. Suositeltava graavausaika on 20-24 tuntia. Konjakki nopeuttaa graavautumista.

Ota lohi jääkaapista ja pyyhi pinta talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja tarjoile tilli-kermaperunoiden kanssa.

Tilli-kermaperunat:
3 keskikokoista perunaa
3 rkl kermaa
tuoretta tilliä silputtuna

Kuori perunat ja pilko ne kuuteen osaan. Keitä perunat miedosti suolalla maustetussa vedessä. Kun ne ovat kypsät, kaada vesi pois. Lisää kattilaan kerma. Kypsennä matalalla lämmöllä 5 minuuttia, jolloin kerma imeytyy perunoihin. Lisää tuoretta silputtua tilliä, sekoita varovasti ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti