perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kana ja norsu thaimaalaisittain



Ei huolta, tähän annokseen ei käytetä norsua. Norsu oli Phuketin Kata Noi Beachilla järjestettyjen häiden tähtivieras, ja antoi inspiraatiota tähän thaimaalaiseen illalliseen. Kana saa thai-meiningin mukaan arominsa ananaksesta, kookosmaidosta, sitruunaruohosta, chilistä, limestä ja inkivääristä. Maku on hedelmäinen ja miellyttävän mausteinen ilman hyökkäävää tulisuutta. Tuttuun broileriin saa näin helposti mukavaa vaihtelua!




















Neljän ruokailijan kana thaimaalaisittain valmistuu näistä aineksista:
broilerin ohutleikkeitä 430 gr pakkaus
1 tölkki kookosmaitoa
200 gr ananasta, mieluummin tuoretta, mutta säilyke käy myös
tuoretta korianteria
1 makea punainen paprika suikaloituna
1 pieni sipuli
2 sitruunaruohoa
1 tl  limemehua
kahden sentin kuutio tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä
1 rkl kalakastiketta

Currypaste:
1dl kookosmaitoa
1 rk llimemehua
1 pieni sipuli
sitruunaruohojen valkoinen osa
inkivääri
chilit
1 rkl kalakastiketta

3 dl jasmiiniriisiä lisäkkeeksi

Valmista currypaste soseuttamalla ainekset tasaiseksi massaksi. Keitä jasmiiniriisi ohjeen mukaan.

Viipaloi broilerin ohutleikkeet suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita pannuun valmistamasi currypaste ja anna sen lämmetä, lisää broileripalat ja keitä 5 minuuttia. Lisää loput kookosmaidosta. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia kunnes broileri on kypsää. Lisää makea parika suikaloituna ja anna kiehua 5 minuuttia. Lisää suupalan kokoisiksi paloiksi pilkotut ananaskuutiot ja anna niiden lämmetä. Lisää lopuksi runsaasti hienonnettua tuoretta korianteria ja tarjoa jasmiiniriisin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti