keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kuhaa, katkarapuja ja kesämuistoja


Kevätaurinko vei ajatukseni kesään. Katsoin viime kesän lomakuvia ja niiden inspiroimana päädyin hankkimaan kauppahallista tuoretta kuhaa, jonka tarjosin katkarapujen kanssa. Kun vielä onnistuin saamaan pieniä italialaisia uusia perunoita ja tilliä, oli ateria täynnä kesän makuja!




Neljälle ruokailijalle tarvitaan
4 kuhafilettä
1 rkl silputtua sipulia
1 rkl voita pieninä kuutioina
suolaa
valkopippuria
1 dl valkoviiniä
1-2 dl vettä
4 dl kuorittuja katkarapuja
4 herkkusintä ohueksi viipaloituna
tilliä
2rkl kermaa

Laita sipuli vuoan pohjalle ja niiden päälle kuhafileet. Mausta suolalla ja valkopipurilla. Laita kuhafileiden päälle voinokareet ja herkkusieniviipaleet. Sekoita valkoviini ja vesi ja kuumenna ne kattilassa. Kaada kuuma liemi  kuhafileiden päälle. Voitele leivinpaperi voilla ja laita se kuhafileiden päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 8 - 12 minuuttia.

Siivilöi keitinliemi ja keitä sitä hieman kasaan, lisää kerma ja keitä vielä muutama minuutti. Lisää katkaravut ja anna niiden lämmitä liemessä. Lusikoi katkaravut ja lientä kypsien kuhafileiden päälle. Koristele annos tillillä ja tarjoa perunoiden kera.




4 kommenttia:

  1. Niinpä, sitä täälläkin odotellaan. Helsingissä on tänään ihanan keväinen sää, kymmenisen astetta lämmintä ja aurinko paistaa! :)

    VastaaPoista
  2. Osui ja upposi. Varmasti hyvää. Lähipäivinä kokeillaan varmasti.

    VastaaPoista
  3. Tuore kuha on ihanaa! Ja kiva että uusia perunoita saa jo kaupasta. :)

    VastaaPoista