lauantai 15. maaliskuuta 2014

Pasta carbonara parsallaKun käyn Lontoossa, pyrin aina käymään The River Cafessa syömässä. Kyseessä on ravintola eikä kahvila, eikä sisälle näy jokea. River Cafe tarjoaa laadukkaista raaka-aineista valmistettua herkullista italialaista ruokaa. Olen ottanut siellä nauttimistani aterioista useitakin juttuja kotikeittiööni, ja tämä ruoka on yksi niistä. Hommaa helpottaa myös se, että ravintolan pitäjät Rose Grey ja Ruth Rogers ovat julkaisseet kolme River Cafe Cook Book -kirjaa, joista ohjeita pääsee helposti kokeilemaan.


Pasta Carbonara tuo useimmille mieleen pekonia ja munaa sisältävän ruoan. Carbonaran voi valmistaa myös kevyemmin esimerkiksi parsasta. Kaupasta alkaa nyt kevään kynnyksellä saada hyvää parsaa. Halusin parsalla tuoda kevään tuntua ruokapöytään tänä sateisena viikonloppuna.Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
1 nippu vihreää parsaa
150 gr penne-pastaa
maldon-suolaa
mustapippuria
2 munankeltuaista
50 gr parmesaani-juustoa
30 gr voita
1 tlk tuoreita timjamin lehtiä hienonnettuna

Taivuta parsaa, jolloin kuiva osa tyvestä päin katkeaa pois. Kuivaa osaa ei käytetä. Kuori parsa. Leikkaa parsanuput irti ja laita ne odottamaan. Leikkaa varret vinottain muutaman sentin paloiksi.

On tärkeää, että pasta ja parsa kypsytetään samaan aikaan, jotta lopuksi päästään sekoittamaan parsa, voi ja munankeltuaiset lämpimään pastaan. Laita siis kahteen kattilaan suolalla maustettu vesi kiuhumaan. Laita penne-pasta toiseen kattilaan ja keitä ohjeen mukaan al dente -kypsäksi. Laita toiseen kattilaan parsan varsipalat, anna kiehua 2 minuttia ja lisää nuput. Keitä 4 minuuttia ja valuta kuivaksi ja jätä kattilaan.

Sekoita munankeltuaiset astiassa, lisää suolaa ja ruohittua mustapippuria ja 1 tlk raastettua parmesaania.

Sulata voi pannussa ja lisää timjami ja parsat. Mausta suolalla ja ruohitulla mustapippurilla ja siirrä pannu syrjään. Lisää kuuman pastan joukkoon parsa ja voi ja sekoita nopeasti. Lisää rikotut munankeltuaiset ja heiluta kattilaa, jolloin keltuaiset sekoittuvat parsan ja pastan joukkoon. Sirota päälle parmesaania.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti