tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kevätkananpoika kuskus-täytteellä



Kananpojasta saa mehukkaamman, kun sen täyttää ennen paistamista. Valmistin ranskalaisen kevätkananpojan tällä kertaa kuskus-täytteellä, jota ryydittävät seesamin- ja korianterinsiemenet, neilikka sekä chili. Yhdestä kevätkananpojasta saa kahdelle hengelle herkullisen aterian.


Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
1 kokonainen kevätkananpoika
1 dl kuskusta
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl korianterinsiemeniä
3 neilikkaa
1 pieni punainen chili pilkottuna
2 rkl pinjansiemeniä
0,5 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Valmista 1 dl kuskusta ohjeen mukaan. Paahda sesaminsiemenet, korianterinsiemenet ja neilikka nopeasti kuumalla pannulla. Jauha ne huhmaressa. Paahda pinjansiemeniä kuumalla pannulla. Lisää jauhetut siemenet, neilikka, pinjansiemenet, hienonnettu punainen chili valmiiseen kuskusiin. Lisää sitruunan mehu, suola ja pippuri ja tarkista maku. Maun tulee olla voimakas, sillä täyte maustaa kevätkananpojan.

Täytä kevätkananpoika kuskus-seoksella ja laita voideltuun uunivuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kunnes kananpoika on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti