perjantai 28. helmikuuta 2014

Halloumisalaatti
Ensimmäisen kerran tein tuttavuutta halloumin kanssa ostettuani sitä kulmakaupasta. Suhteemme ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä tarjosin juuston sellaisenaan ja se maistui aivan liian suolaiselta. Sittemmin meistä on tullut hyvät ystävät, sillä olen oppinut, että juusto kannattaa ennen käyttöä huuhdella kylmällä vedellä. Halloumi sopii hienosti myös grillattavaksi.


Tänään teki mieli nauttia alkuruoaksi halloumia ja rapeita vihanneksia. Halloumin kanssa kannattaa tarjota aina jotain makeaa ja tässä annoksessa se on kirsikkatomaatit ja makea paprika. Näiden makeutta korostetaan antamalla niiden lämmetä hetken pannulla ennen tarjoilua. Kolmen ruokalijan annokseen tarvitaan:
1 pakkaus halloumia
1 makea suippopaprika
kourallinen vihreitä tuoreita pavunpalkoja
12 kirsikkatomaattia, punaisia ja keltaisia
0,5 dl purjoa ohuina siivuina
0,5 dl varsiselleriä ohuina siivuina
oliiviöljyä

Viipaloi varsiselleri ja purjo ohuiksi siivuiksi. Käytä vain purjon valkoista osaa.

Ryöppää pavut suolatussa vedessä puoli minuuttia. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä ja anna kuivua. Leikkaa pavunpalot parin sentin suupaloiksi.

Huuhtele halloumi kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla, niin liika suola poistuu. Viipaloi halloumi sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paista se keskilämmöllä molemmilta puolilta siten, että viipaleet ruskistuvat kevyesti. Siirrä viipaleet pois pannulta. Siirrä pannu pois levyltä, ja laita lämpimälle pannulle kokonaiset kirsikkatomaatit ja suippopaprikaviipaleet. Anna lämmetä pari minuuttia, jolloin tomaatin ja paprikan makeus tulee esille. Halkaise lämmenneet kirsikkatomaatit. Kokoa ainekset lautasille kauniisti aseteltuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti