sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kukkakaali-snack




Kukkakaali on mielestäni aliarvostettu vihannes. Mielestäni sen maku pääsee upeasti esille tässä ohjeessa, jossa kukkakaali pikaisen keittämisen jälkeen saa hetken marinoitua yrttien kanssa. Näin valmistettu kukkakaali sopii hienosti välipalaksi, alkuruoaksi tai lisäkkeeksi.


Näillä aineksilla valmistuu kahden hengen kukkakaali-snack:
1 kukkakaali
1 pieni pieni punainen chili
1 pieni sipuli
1 sitruuna
0,5 dl oliiviöljyä
persiljaa
timjamia
suolaa





Silppua sipuli, chili, persilja ja timjami pieneksi silpuksi. Purista päälle puolen sitruunan mehu ja oliiviöljy. Mausta ripauksella suolaa.

Irrota kukkakaalista kukinnot ja pieni ne sopiviksi suupaloiksi. Kun vesi kiehuu, lisää kukkakaali. Kun vesi alkaa uudelleen kiehua, keitä vielä 1 minuutti. Nosta vedestä ja siirrä madinadiin maustumaan. Tarjoa huoneenlämpöisenä, jolloin marinadi on ehtinyt maustaa kukkakaalit suloisiksi.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä idealta, täytyy ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, tämä on herkullinen ja terveellinen välipala!

      Poista