maanantai 24. helmikuuta 2014

Lammasta marokkolaisittain


Lammas muuntuu eri valmistustavoilla monenlaisiin makuihin ja tunnelmiin. Lampaan paahtopaisti on noussut yhdeksi suosikikseni, sillä se on sekä maukas että edullinen. Tällä kertaa halusin valmistaa sen vaihteeksi marokkolaisella twistillä, jota tuovat minttu, korianteri ja lisäkkeenä tarjottava juureskuskus. Oma kikkani lihan mureuttamiseen on dijon-sinappimarinadi.


Ohje on neljälle hengelle:
2 karitsan paahtopaistia
2 porkkanaa
pala juuriselleriä
pala palsternakaa
keskikokoinen punasipuli
1 rkl dijon-sinappia
tuoretta minttua
tuoretta korianteria
voita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Puhdista lampaan paahtopaistit kalvoista. Valmista marinadi:
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl silputtua tuoretta minttua
1 rkl silputtua tuoretta korianteria

Pyöritä paistit marinadissa ja anna marinoitua 1 tunti. Paista pannulla siten, että pinta ruskistuu kauttaaltaan ja lisää suolaa ja mustapippuria. Kysennä 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Anna lihan vetäytyä ennen kuin leikkaat sen.

Juureskuskus:
Lohko juurekset paloiksi.Viipaloi punasipuli. Laita pannuun vähän voita ja öljyä, lisää juurekset ja suola, sekoita ja  lisää hieman vettä ja anna niiden hautua kypsäksi. Lisää punasipuli sekä silputtua minttua ja korianteria.

Valmista kuskus ohjeen mukaan. Sekoita valmis kuskus juureksiin.

Viipaloi paahtopaisti ja aseta lautaselle juureskuskus ja sen päälle paahtopaistiviipaleet. Koristele annos mintun lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti