tiistai 11. helmikuuta 2014

Kania padassa luumujen kera

Kun Kauppahalli muutti remontin vuoksi Hietalahteen olin iloinen, saimmehan sen lähemmäksi kotiamme. Samalla tietenkin mietitytti, miten homma käytännössä tulee toimimaan. Hienostihan se on sujunut, asiakkaat ovat ottaneet Hietalahden hallin omakseen ja kauppiaatkin ovat olleet tyytyväisiä.



Tänään päätin työpäivän jälkeen tsekata hallin tarjonnan ja ilahduin. Suosikkilihakauppiaaltani löytyi ranskalaisia kaninkoipia! Ei muuta kuin kurvaus Alkon kautta kotiin - suosikkiohjeeni kanipata luumujen kera sisältää nimittäin valkoviiniä. Näitä tarvitaan kaniherkkuun:

3 kaninkoipea
suolaa, valkopippuria
3 rkl Dijon-sinappia
100 gr vehnäjauhoa
100 gr purjoa
100 gr varsiselleriä
100 gr sipulia
3 dl valkoviiniä
5 dl vettä
pari timjaminoksaa
laakerinlehti
3 neilikkaa
2 valkosipulinkynttä
100 gr luumuja
1 dl kermaa
2 rkl hakattua persiljaa
öljyä tai voita paistamiseen



Sivele kaninkoivet sinapilla, jauhota vehnäjauhoissa ja ruskista padassa kuumassa öljyssä. Lisää vihannekset ja viini ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja siirrä pata kypsymään 175-asteiseen uuniin.  Kun kaninkoivet ovat kypsiä noin 40 minuutin kuluttua ota ne pois padasta ja siivilöi liemi.




Lisää liemeen luumut ja keitä kypsiksi. Kun luumut ovat kypsiä ota ne sivuun. Lisää kerma. Tarkista kastikkeen maku ja mausta jos tarpeen. Anna kiehahtaa. Laita kaninkoivet ja luumut kastikkeeseen ja anna kiehahtaa. Koristele silputulla persiljalla.



Kania padassa on erinomainen ruoka illanistujaisiin hyvien ystävien kanssa. Harvinainen raaka-aine tekee ruoasta kiinnostavan ja juhlavan, vaikkei valmistaminen ole vaikeaa. Kun ruoka kypsyy uunissa herkulliseksi jää aikaa seurusteluun, yhdessä oloon tai vaikkapa talviolympialaisten seuraamiseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti