perjantai 21. helmikuuta 2014

Spagettia valkosipuli-oliiviöljykastikkeessa


Innostuin eilen katselemaan vanhoja lomakuvia. Italian matkoja muistellessa tuli ikävä tuota ihanaa maata ja sen herkullisista ruokaa. Päätinkin tehdä pienen makumatkan ja valmistaa spagettia valkosipuli-oliiviöljykastikkeessa. Tämä ohje on Italialaiseen tapaan hyvin yksinkertainen mutta tulos herkullinen.




Käytin tällä kertalla mustekalan musteella värjättyä pastaa, mutta tähän käy myös tavallinen spagetti oikein hyvin. Näitä tarvitaan:

Spagettia
4 murskattua valkosipulinkynttä
puoli desiä hyvää oliiviöljyä
4 ruokalusikallsta hienonnettua persiljaa
suolaa
mustapippuria

Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsäksi. Ruskista murskatut valkosipulinkynnet oliiviöljyssä kullanvärisiksi, lisää joukkoon mustapippuria ja hienonnettu persilja. Sekoita näin saatu kastike
valutetun spagetin joukkoon.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti