Innostuin eilen katselemaan vanhoja lomakuvia. Italian matkoja muistellessa tuli ikävä tuota ihanaa maata ja sen herkullisista ruokaa. Päätinkin tehdä pienen makumatkan ja valmistaa spagettia valkosipuli-oliiviöljykastikkeessa. Tämä ohje on Italialaiseen tapaan hyvin yksinkertainen mutta tulos herkullinen.
Käytin tällä kertalla mustekalan musteella värjättyä pastaa, mutta tähän käy myös tavallinen spagetti oikein hyvin. Näitä tarvitaan:
Spagettia
4 murskattua valkosipulinkynttä
puoli desiä hyvää oliiviöljyä
4 ruokalusikallsta hienonnettua persiljaa
suolaa
mustapippuria
Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsäksi. Ruskista murskatut valkosipulinkynnet oliiviöljyssä kullanvärisiksi, lisää joukkoon mustapippuria ja hienonnettu persilja. Sekoita näin saatu kastike
valutetun spagetin joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti