Thaimaan matkoilla olen mieltynyt kookokseen. Olenkin kehitellyt omassa keittiössäni ruokia, jossa saan kookoksella uutta ilmettä perinteisiin ruokiin ja raaka-aineisiin. Tässä helpossa ohjeessa thaimaalainen kookos kohtaa suomalaisen porkkanan. Niissä molemmissa on samankaltaista makeutta. Vastapainoa ja hapokkuutta tuovat lime, inkivääri ja sipuli. Tämä keitto antaa voimia, jos flunssa on päässyt yllättämään.
Ohjeesta valmistuu 2 annosta:
2 dl kuorittua porkkanaa pilkottuna
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 punasipuli silputtuna
pieni valkosipulin kynsi puristettuna
2 dl kookosmaitoa
4 dl vettä
1 rkl limemehua
2 oksaa tuoretta korianteria
suolaa
Laita vesi, limemehu, porkkanat, punasipuli, inkivääri, valkosipuli, korienteri ja ripaus suolaa kattilaan. Keitä kansi raollaan kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Lisää kookosmaito ja soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneella.
Lämmitä soseutettu keitto, mutta ei kiehumispisteeseen. Jos keitto tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä kuumalla vedellä. Annostele keitto lautasille ja koristele tuoreella korianterilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti