sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Pariloitua parsaa ja kampasimpukkaa



Talven keskellä tulee välillä ikävä kesän makuja. Grillatun aromin ruokaan saa myös pariloimalla. Päätin tänään tehdä pienen makumatkan kesään pariloimalla parsaa ja kampasimpukkaa. Molemmat valmistuvat nopeasti joko kaasu- tai sähköliedellä. Kampasimpukoita saa pakasteena läpi vuoden.


Vaikka parsa olisi tuorettakin, se kuivaa tyvestä kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Olen ottanut tavakseni taivuttaa parsaa tyvestä, jolloin se napsahtaa poikki kohdasta, jossa kuivunut osuus alkaa. Näin kuivan osan voi halutessaan kätevästi poistaa.




Kuori parsa ja pariloi parilalla kunnes parsat saavat kauniit grillausraidat ja ovat kypsiä. Mausta öliiviöljyllä, valkopippurilla ja sitruunamehulla.




Kuivaa kamparimpukat huolellisesti talouspaperilla ja pariloi kuumalla parilalla minuutin ajan kummaltakin puolelta.




Pilko parsat kolmeen osaan ja viipaloi kampasimpukat. Yhdistä ainekset tarjoilulautaselle, lisää päälle parmesan-lastuja ja sulatettua voita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti