sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kampela kapriskastikkeellaHietalahden Kauppahallista onnistuin saamaan tuoreen kampelan. Ravintolassa tätä herkkua on tullut tietenkin maistettua, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun itse sitä pääsin valmistamaan. Valmistus oli yllättävän helppoa, ja lopputulos herkullinen. Kannattaa siis rohkeasti kokeilla tuon vähän erikoisen näköisen kalan valmistamista, sillä lopputulos palkitsee. Kapriskastike tuo hienosti kalan maun esille.


Tuore kampela
voita
pippuria
suolaa
perunoita
kapriksia
valkoviiniä tai sitruunamehuaPoista kalasta pää, evät ja pyrstö. Tee kalan tummalle puolelle ristiviilto kuvan mukaisesti. Laita kala voideltuun uunivuokaan viilletty puoli ylöspäin. Mausta kala suolalla ja pippurilla ja laita päälle voinokareita. Paista 175 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia riippuen kalan koosta.Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Ota kala uunista ja kaada liemi siivilän läpi kattilaan. Lisää loraus valkoviiniä tai sitruunamehua sekä ruokalusikallinen kapriksia ja keitä hiljalleen kunnes kastike sakenee.

Irrota kalasta nahka ja asettele file lautaselle. Kaada kastiketta fileen päälle ja tarjoa perunoiden kanssa.

1 kommentti:

 1. Näyttää siltä, että blogiisi on tulossa hyviä reseptejä :). Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista