keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Nopea iltapala simpukoistaKeskiviikkoiltana saavuin kotiin myöhemmin ja päätin valmistaa nopean iltapalan, joka valmistuu kymmenessä minuutissa. Olin napannut lähikaupasta mukaan pussillisen simpukoita. Tämän yksinkertaisen ruoan valmistamiseen ei kovin monta ainesta tarvita:


sinisimpukoita
valkoviiniä
voita
valkosipulia
persiljaa
lisäkkeenä paahdettua valkosipulilla siveltyä leipää

Puhdista simpukat juuriharjalla juoksevan kylmän veden alla. Poista parta. Jos joukossa on avonaisia tai rikkinäisiä simpukoita, heitä ne pois. Valmistettavien simpukoiden tulee olla eläviä. Jos simpukan kuori jää pestäessä auki, on se merkki siitä että simpukka on kuollut eikä sitä pidä valmistaa.
Simpukat valmistetaan suurella laajalla pannulla, esimerkiksi wokissa, paellarassa tai isossa kattilassa. Laita kuiva pannu lämpenemään liedelle, ja kun se on kuuma, lisää simpukat. Laita kansi päälle. Minuutin aikana simpukoiden kuoret avautuvat. Lisää valkoviini, voi ja valkosipuli. Anna kiehahtaa. Ripottele päälle hienonnettua persijaa. Kun olet ottanut pannun liedeltä, poista simpukat, joiden kuori on kiinni. Tarjoa välittömästi paahdetun leivät kanssa. Ruoan valmistus vie kaikkiaan ainaa vain kymmenen minuuttia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti