torstai 27. helmikuuta 2014

Pinaatti-ricottapasta



Pinaatti ja ricotta-juusto muodostavat klassisen italialaisen makuparin. Se löytyy lukuisita pastaohjeista, esimerkiksi ravioleista. Tänään halusin kokeilla, miten niistä valmistuu nopea pastaherkku. Sitruuna ja parmesan tuovat särmää ja tekevät kokonaisuudesta täyteläisen ja tasapainoisen.


Kahden hengen annokseen tarvitaan:
150 gr paksua spagettia tai tagliatelle-pastaa
rasiallinen pinaattia
3 rkl ricottajuustoa
1 rkl sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria
4 rkl parmesania raastettuna

Huuhtele pinaatti. Laita kosteana kattilaan ja kuumenna, jolloin pinaatti menee kasaan kypsyessään. Lisää hyppysellinen suolaa ja nosta pehmennyt pinaatti leikkuulaudalle jäähtymään.





Silppua jäähtynyt pinaatti hienoksi. Lisää siihen ricottajuusto ja mausta mustapippurilla. Sekoita massa. Valmista spagetti ohjeen mukaan suolalla maustetuissa vedessä ja valuta se. Kaada takaisin kattilaan, joka on kuumalla levyllä. Lisää joukkoon pinaatti-ricottamassa ja sekoita. Lisää pastaan sitruunan mehu, tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria. Annostele syville lautasille ja lisää päälle parmesan-raastetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti