lauantai 22. helmikuuta 2014

Viettelijän jättikatkarapuvartaat


Your place or mine. Näin vetävästi on nimetty yksi suosikkikeittokirjoistani. Kirjan ohjeet ovat Jean-Christophe Novellilta, joka on luotsannut Michelin-tähditettyä ravintolaa ja toiminut Hell's Kitchenin päätuomarina. Kirjan ideana on tarjota ravintolatason reseptejä kotikokkaajille. Jättikatkarapuvartaat kootaan sitruunaruohosta tehtyyn varrastikkuun. Herkullisen ruoan voi tarjota alku- tai pääruoaksi vartaiden lukumäärää säätämällä. Kun haluat tehdä vaikutuksen kumppaniisi, tämä on hyvä valinta. Vartaat syödään sormin, mikä tekee ruokailusta miellyttävän läheisen hetken.


Varaa yhdelle ruokailijalle alkuruoaksi 3-4 varrasta, pääruoaksi 5-6 varrasta. Ohje on 12 vartaalle. Ravunpyrstöjen marinointiaika on vähintään 2 tuntia, mutta suositeltavaa on laittaa ne marinoitumaan jo edellisenä päivänä.

Vartaat:
12 raakaa jättikatkaravun pyrstöä
4 sitruunaruohoa
12 suurta basilikanlehteä
12 kirsikkatomaattia

Marinadi:
10 basilikanlehteä silputtuna
1 dl auringonkuivattua tomaattia silputtuna
oliiviöljyä siten, että ravunpyrstöt peittyvät
Sekoita marinadin ainekset ja laita ravunpyrstöt marinoitumaan vähintään 2 tunniksi jääkaapissa. Paras tulos saavutetaan, kun laita pyrstöt marinadiin jo edellisenä päivänä.

Kuori sitruunaruohoista uloimmat kuoret siten, että saat tuloksena noin puolen sentin pakuisen tikun. Leikkaa tikut kolmeen yhtä pitkään osaan.

Ota ravunpyrstöt marinadista. Kääri ravunpyrstön päälle suuri basilikan lehti ja työnnä rapu "sitruunaruohovartaaseen" ja lisää kuhunkin kirsikkatomaatti.

Kysennä vartaat erittäin kuumalla parilalla tai grillissä 1 minuutin ajan kummaltakin puolelta. Sivele vartaita marinadikastikkella grillauksen aikana kummaltakin puolelta kertaalleen. Asettele vartaat lautaselle, josta ne syödään sormin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti